Oppas voor je Vogel

Je kunt iemand vragen om op je vogels te passen in je vakantie. Die kan dagelijks je dieren komen voeren, maar het is soms fijner als ze, met hun eigen kooi, bij de oppas mogen logeren. Zo hebben de vogels meer gezelligheid en is er meer controle. Vooral vogels zoals parkieten  hechten erg aan gezelschap.

Vogel niet in een kooi?

Als je vogels niet in een kooi, maar in een volière zitten, dan kunnen ze uiteraard niet uit logeren. Laat onze oppas het liefst een paar keer meekijken tijdens de verzorging van uw vogel(s). Als u meerdere vogelsoorten en dus verschillende soorten voer hebt, zoals tropisch zaad en tortelduivenvoer, wijs er dan op dat grote vogels wel kleine zaden kunnen eten maar niet omgekeerd. Zorg voor voldoende voorraad voer.

Informatie op papier

Zet alle informatie over de verzorging van de vogels op papier zodat de verzorger het nog eens kan nalezen. Zorg voor duidelijke instructies wat u verwacht van de oppas, bijvoorbeeld als er een vogel doodgaat.

Adres

Geef het adres van een bevriende vogelliefhebber waar de oppas met eventuele vragen terecht kan. Laat ook het adres van de dierenspeciaalzaak waar u uw aankopen altijd doet achter. De oppas kan ook daar eventueel terecht voor advies en heeft, in geval van calamiteiten, een aanspreekpunt dicht bij huis.

Inschrijven

Mocht het bovenste u aanspreken en u hebt er een goed gevoel bij neem echter gerust contact met ons op voor een gratis persoonlijk gesprek.


Copyright