Pyrrhura

De Pyrrhura is een enorm sociale vogel die het liefst heel de dag bezig is met onderzoeken en spelen. Het liefst op de meest uitbundige manier mogelijk.

Aan hun energie lijkt geen einde te komen! Daarbij is de Pyrrhura ook een hele intelligente en trainbare vogel. Deze leergierige vogels kunnen moeilijke puzzels oplossen en de grappigste trucjes leren.

Leren praten is echter niet hun grootste talent. Wel brabbelen ze graag met je mee.

Hun geluidsniveau en stemgeluid wordt over het algemeen niet als hinderlijk ervaren, maar zeker als ze iets van je willen kunnen ze zich laten horen!  Omdat deze vogeltjes heel sociaal zijn, zijn ze niet bij hun eigenaar weg te slaan.

Belangrijk is dat deze vogels zichzelf leren te vermaken doormiddel van speelgoed en/of met een potentieel soortgenootje, zodat ze niet ongelukkig zullen worden als je niet thuis bent.

Daarnaast is ook een consequente opvoeding heel belangrijk. Pyrrhura’s hebben namelijk de neiging nog wel eens bijterig te zijn, zeker als ze jong of hormonaal zijn! Hierbij begeleiden wij uiteraard graag bij en staan we altijd klaar voor tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw Pyrrhura de beste verzorging krijgt die hij nodig heeft.

Met deze goede verzorging kan een Pyrrhura gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar oud worden. 

De meest populaire soort die gehouden wordt is de Pyrrhura Molinae. Deze komt voor in allerlei verschillende kleuren, van lichtgroen tot diep turquoise.